search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Η ΝΔ ψηφίζει το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά – Ειρωνεία από ΠΑΣΟΚ: «Καλώς τα παιδιά!»

16.12.2016 14:35
Μάριος Αθανασίου: «Είχαμε τα βραζιλιάνικα, πήγαμε στα τούρκικα, περάσαμε στα ριάλιτι - Η τηλεόραση θα τελειώσει δίχως αντίσταση» - Media
 
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Η στάση αυτή της ΝΔ, μάλιστα, προκάλεσε καυστικά σχόλια εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, σχολίασε για τη στάση της ΝΔ: «Ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν ταχθεί υπέρ της διάταξης για το κοινωνικό μέρισμα, μετά κάποια κόμματα πήραν άλλη θέση, με το σκεπτικό ότι διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία και επειδή δεν ήταν σύμφωνοι οι εταίροι. Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη άκουσα από το βήμα τον κ. Αθανασίου, αλλά και ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία, εφόσον έρθει, για την αναστολή της κατάργησης του ΦΠΑ στα νησιά. Και ερωτώ αφού πω: καλώς τα, τα παιδιά! Σήμερα, δεν ισχύει το κώλυμα της ονομαστικής για το θέμα αυτό; Δεν ισχύει η μη συμφωνία με τους εταίρους τώρα; Μαθαίνουμε ότι οι βουλευτές, οι νησιώτες, είπαν όχι άλλο, δεν θα μπορούμε να πάμε στα νησιά και θα πάθουμε ότι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα; Και άλλαξε θέση η ΝΔ χωρίς να αρθούν τα αίτια για τα οποία μας μιλούσε χθες; Οποίος λαϊκισμός!», είπε ο κ. Κεγκέρογλου
 
Παράλληλα, τόνισε ότι εξηγήσεις οφείλει να δώσει και ο κ. Τσίπρας γιατί αναγορεύει σε κύριο θέμα την δήθεν αντιπαράθεση με τους εταίρους για το κοινωνικό μέρισμα και αποδέχεται τα πλεονάσματα. Ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε τη Βουλή ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε σήμερα τροπολογία, όχι για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
 
Επιστρέφοντας στη ΝΔ, ο κ. Αθανασίου, απαντώντας στον κ. Κοντονή είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, για να υπογραμμίσει για την τοποθέτηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Μπορεί να μην σας είναι αρεστό το νέο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά είναι ένα συμβούλιο με ένα νέο πρόεδρο, με ένα προεδρείο αποφασιστικό και ενωτικό και διακρίνεται από τη σύνεση. Ύστερα από 3,5 χρόνια είναι ένα νέο προεδρείο το οποίο δεν μπαίνει σε κομματικές λογικές και επανέφερε την ηρεμία στο δικαστικό Σώμα. Δεν είναι προεδρείο το οποίο να είναι αρεστό στην κυβέρνηση σας και βεβαίως δεν είναι ένα προεδρείο να στέλνει επιστολές στον κ. Γιούνκερ».
 
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της αποφυλάκισης του Αφγανού. «Οι διατάξεις που πέρασε η ΝΔ που μπορούσε να βγει κάποιος με τα 2/5, ρητά εξαιρούσε αδικήματα τα οποία είχαν σχέση με ληστεία, ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγές, με τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Αυτά όλα, το νομοθέτημα που περάσατε εσείς το 2015 δεν τα εξαιρεί και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος διέπραξε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Με το δικό μου νόμο δεν θα ήταν έξω τώρα, αλλά με τις ευεργετικές διατάξεις τις δικές σας βγήκε έξω», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25