27/05/2019 07:49:15

Επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακινητών προσφύγων με προορισμό την Ιταλία μέσω Έβρου

Κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό υποχρεωτικού επαναπατρισμού για μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην ΕΕ, ζητούν Ελλάδα και Ιταλία  - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα στην Ιταλία, με τη χρήση πλωτών μέσων, και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου.

Μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν 13 μέλη της οργάνωσης (ημεδαποί και αλλοδαποί). Απετράπη σε συνεργασία με το Λιμενικό σώμα η διακίνηση 33 αλλοδαπών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους, λόγω της κακής κατάστασης του σκάφους και της παντελούς έλλειψης σωστικών μέσων, είχαν επιβιβαστεί στο προαναφερόμενο σκάφος με προορισμό την Ιταλία και εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.