search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:21
MENU CLOSE

Έπεσε ένα ταμπού: Διεμφυλικό παιδί 9 ετών στο εξώφυλλο του National Geographic (Photos)

16.12.2016 17:38
Έπεσε ένα ταμπού: Διεμφυλικό παιδί 9 ετών στο εξώφυλλο του National Geographic (Photos) - Media

 

Το πρώτο διεμφυλικό άτομο που ποζάρει σε εξώφυλλο γνωστού περιοδικού είναι η Έιβερι Τζάκσον, 9 ετών, από το Κάνσας.

Το τεύχος Ιανουαρίου του 2017 του National Geographic «φιλοξενεί» το μικρό αυτό κορίτσι, το οποίο ποζάρει πάνω από τη λεζάντα «Gender Revolution» (Η επανάσταση του φύλου).

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Έιβερι είναι η τέλεια επιλογή γι’ αυτό το ιστορικό ορόσημο.

«Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι, είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι» δηλώνει η Έιβερι. Η οικογένειά της μικρής υποστηρίζει τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων εδώ και χρόνια.

Σε μια σειρά από βίντεο στο YouTube και το Glaad, η μητέρα του κοριτσιού αφηγείται την ιστορία της. Ο πατέρας της, Τιμ Τζάκσον, ισχυρίστηκε στους New York Times πώς το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί. Ο ρόλος του γονιού, όπως ανέφερε, δεν αλλάζει.

«Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό: αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε αγάπη στους άλλους» έγραψε στους New York Times, προσθέτοντας: «Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω. Αγαπώ την κόρη μου γι’ αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20