search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:32
MENU CLOSE

Σφοδρή χιονοθύελλα στο Πήλιο – Πολλά τα προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας

17.12.2016 06:49
27/5/2016 - Media

 

Προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Κλειστό το χιονοδρομικό στο Πήλιο

Σφοδρή χιονοθύελλα που η έντασή της μετριάστηκε τα ξημερώματα έπληξε το Πήλιο, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού στα Χάνια να ξεπερνά τα 80 εκατοστά, με την θερμοκρασία να υποχωρεί στους μείον έξι βαθμούς Κελσίου.Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδωσαν πραγματική μάχη όλη την νύχτα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς στον οδικό άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολινδρύνη, ανέφερε ότι «συνολικά 21 εκχιονιστικά κινούνταν όλη την νύχτα υπό σφοδρή χιονοθύελλα στο Πήλιο και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.Το ίδιο συνεβει και προς την Ανάβρα στην Οθρυ,αλλά και προς τα Κανάλια,το Κεραμίδι και το Βένετο στο Δυτικό Πήλιο προς την Λάρισα».

Σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες έμεινε κλειστό για λόγους ασφαλείας, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στη Χαλκιδική

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται, λόγω παγετού, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, (μέσω Ταξιάρχη), στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και στη δασική Οδό Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά). Στο υπόλοιπο εθνικό και οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Δείτε τι προβλέπει η ΕΜΥ

Στα ανατολικά και νότια, νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Χαμηλές θερμοκρασίες. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -04 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα νότια πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα στα δυτικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νόμου και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στη Χαλκιδική

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται, λόγω παγετού, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, (μέσω Ταξιάρχη), στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου –Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και στη δασική Οδό Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά). Στο υπόλοιπο εθνικό και οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:32