search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Αμανατίδης: Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

17.12.2016 12:25
ΠΑΟΚ: Συμφωνία με Γιάννη Αμανατίδη - Media

   

Στο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λάρισα στο πλαίσια της αδελφοποίησης της θεσσαλικής πόλης με τη Ρωσική πόλη Ανάπα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας και των δεσμών που υπάρχουν, λέγοντας πως το φετινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας- Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί δεσμοί των δύο χωρών.

«Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του έτους και αποτιμώντας την κοινή αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική αναφορά στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, αλλά και στην υπογραφή σειράς Μνημονίων μεταξύ αρμόδιων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως της Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, λέγοντας πως αυτές οι πρακτικές «αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για πραγματικές συνέργειες».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για την ιστορία που συνδέει τις δύο χώρες στη βάση της Ορθόδοξης πίστης, αλλά και του πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του προέδρου της Ρωσικής Δούμα στη χώρα μας, λέγοντας πως όλες αυτές οι δράσεις «κατέδειξαν πως υπάρχει ιστορικό βάθος των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53