search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:16
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, δήθεν τα «σπάνε» και ψηφίζουν τα πάντα (Video)

18.12.2016 08:46
09-10-2015 - Media

 

Επανάληψη του ίδιου σκηνικού, στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για τη χώρα.

«Κάθε φορά, βλέπουμε να εκτυλίσσεται το ίδιο σκηνικό. Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, μετά δήθεν ”τα σπάνε”, και όταν επιστρέφουν ψηφίζουν τα πάντα με βαριά καρδιά. Φτάνει πια! Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι εκτός από πολιτικοί απατεώνες είναι πλέον και επικίνδυνοι για τη χώρα. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα βουλιάξει η Ελλάδα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα διασωθούν οι ίδιοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

Εξηγώντας την αλλαγή της στάσης της ΝΔ, στην ψηφοφορία για τις εξαγγελίες Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το κόμμα του με το «παρών» είπε «ναι» στο επίδομα και «όχι» στον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην εξουσία. «Είναι τόσο εξουσιομανής που δεν θα διστάσει να πει ένα ακόμα μεγάλο ”ναι” στους Ευρωπαίους, προκειμένου να μη χάσει την καρέκλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την αντίθεσή του με το blog των στελεχών του ΔΝΤ, σχολιάζοντας ότι ήταν το ίδιο λάθος με εκείνο που έκανε πέρυσι η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται ιδιωτικά και όχι δημόσια, «όχι για να κρύψουμε κάτι από τον λαό. Αλλά είναι γιατί καμιά φορά οι εγωισμοί που αναπτύσσονται σε μια δημόσια αντιπαράθεση είναι αντιπαραγωγικοί και δεν επιτρέπουν την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης». Ακόμη τόνισε ότι οι Τσίπρας και Τόμσεν οφείλουν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύση.

Σε ερώτηση για τον αν ο πρωθυπουργός έπραξε καλά προχωρώντας στις εξαγγελίες του, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι παραβιάζει τη συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει το καλοκαίρι με την Ευρώπη. Το Μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούνιο του 2016 τι λέει; Λέει ότι όταν πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και κριθεί ότι είναι μόνιμο και όχι συγκυριακό, τότε σε συμφωνία με τους θεσμούς, θα μπορεί να μοιράσει ένα 30% για κοινωνική πολιτική. Τηρήθηκε λοιπόν η συμφωνία; Όχι, βέβαια. Αντιθέτως, παρουσίασε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συμφωνία, εξόργισε την Ευρώπη και προκάλεσε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση. Την ώρα, μάλιστα, που χρειάζεται την πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης για να αποφύγει τα σκληρά μέτρα που θέλει το ΔΝΤ. Τι να πω; Αν αυτή είναι η διαπραγματευτική τους τακτική, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

«Ο Πολάκης καταφέρθηκε άνανδρα εναντίον της γυναίκας μου»

Σε ερώτηση για τον καβγά του με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων, τόνισε:

«Με ενοχλεί αφάνταστα ο δήθεν καθωσπρεπισμός. Ο κ. Πολάκης εξύβρισε, συκοφάντησε και λάσπωσε όχι μόνο εμένα -κάτι που το κάνει συχνά και το οποίο σε κάποιο βαθμό στην πολιτική δυστυχώς συμβαίνει-, αλλά τόλμησε να επιτεθεί χυδαία στη σύζυγό μου, δηλαδή στον άμαχο πληθυσμό. Σε κάποιο πρόσωπο που ούτε το γνωρίζει, ούτε είχε ποτέ την παραμικρή εμπλοκή στην οποιαδήποτε πολιτική μου επιλογή. Άρα, ο κ. Πολάκης άνανδρα καταφέρθηκε εναντίον της γυναίκας μου και της οικογένειας μου. Πράγματι, ανέβηκαν οι τόνοι. Ποιος όμως στη θέση μου θα καθόταν να αντιμετωπίσει μια τέτοια επίθεση με ευγένεια; Πιστεύω ειλικρινά κανένας. Και όσοι το ισχυρίζονται είναι απλοί υποκριτές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:16