search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Γκύζι: Σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ η Αριστερά στην Ευρώπη

18.12.2016 13:17
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η κατάθεση της 25χρονης για την απόπειρα βιασμού στου Γκύζη - Media

 

Η Αριστερά είναι σήμερα αναγκαία στην Ευρώπη όσο ποτέ άλλοτε, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 68χρονος Γκρέγκορ Γκύζι, ιστορικό ηγετικό στέλεχος και συνιδρυτής του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), ο οποίος εξελέγη με 67,6% νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αφού σημειώνει ότι πρέπει να καταστεί η Αριστερά ένας ισχυρότερος πολιτικός παράγοντας, ένας παράγοντας ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, τονίζει ότι επείγει η αλλαγή πολιτικής πλεύσης στην Ευρώπη, διότι σε διαφορετική περίπτωση όλο και περισσότεροι πολίτες και κράτη θα απομακρύνονται από αυτήν και «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί».

Χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός ότι πάγωσαν οι βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις του χρέους προς την Ελλάδα με αφορμή την παροχή από την κυβέρνηση του εφάπαξ επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ τονίζει ότι πρέπει να γίνει μια διάσκεψη για το χρέος όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έγινε το 1953 με την Γερμανία.

«Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος και γενναίος λαός. Δεν πρέπει να υποκύψουν», θα πει ο κ. Γκύζι, ο οποίος εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση μόλις μπορέσει θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:17