search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Τραγωδία δίχως τέλος στη Συρία – Αναβάλλονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης του Χαλεπίου

18.12.2016 19:41
Τραγωδία δίχως τέλος στη Συρία - Αναβάλλονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης του Χαλεπίου  - Media

 

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων,η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Χαλέπι και στα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλέμπ, αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πηγή των ανταρτών.

«Η επιχείρηση αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης εγγυήσεων για την ασφάλεια όσων μεταφερθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία διακόπηκε μετά την επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείων που είχαν σταλεί για να συμμετάσχουν στην εκκένωση.

Περί τα είκοσι λεωφορεία τα οποία ετοιμάζονταν να εισέλθουν στα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλέμπ που πολιορκούνται από τις δυνάμεις των ανταρτών δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από ενόπλους. Ενας από τους οδηγούς έχασε τη ζωή του , σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Επειτα από συμφωνία ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές και τους προστάτες τους, Ρωσία, Τουρκία και Ιράν, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των ανταρτών και των αμάχων από την τελευταίο θύλακα του Χαλεπίου θα επαναλαμβάνονταν ταυτόχρονα με ανάλογη επιχείρηση στα χωριά Φούα και Κεφράγια.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα λεωφορεία δεν θα ξεκινήσουν από το Χαλέπι πριν από την έξοδο των κατοίκων των δύο σιιτικών χωριών.

Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, περί τους 40.000 άμαχοι και 1.500 έως 5.000 αντάρτες παραμένουν στον τελευταίο θύλακα της πόλης του Χαλεπίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:45