search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Moody’s: Aρνητική η διαμάχη Αθήνας-Θεσμών

19.12.2016 09:35
Moody’s: Aρνητική η διαμάχη Αθήνας-Θεσμών - Media

Στο εβδομαδιαίο report της η Moody’s επισημαίνει ότι «η κίνηση από την πλευρά των πιστωτών υποδηλώνει σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα που η Moody’s περιμένει ότι θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση» και προσθέτει «για την Ελλάδα πλανώνται εμπόδια στην εφαρμογή πολιτικά δύσκολων μεταρρυθμίσεων της β’ αξιολόγησης που σχετίζονται με τα εργασιακά, την αγορά προϊόντων και επιπλέον βήματα στις αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, τα εμπόδια είναι «η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης, η αδυναμία των θεσμών στην χώρα και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».

 Ωστόσο κατά τη Moody’s «το track record στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η πολιτική θέληση της ΕΕ ως τώρα να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης και τα ρίσκα από μια νέα έξαρση της ελληνικής κρίσης χρέους δείχνουν ότι εν τέλει θα ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση.

Μια καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, όμως, θα αυξήσει το ρίσκο για τους κατόχους ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις τον Ιούλιο του 2017, με 2,3 δισ. ευρώ να ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και 3,9 δισ. στην ΕΚΤ. Θα είναι τεράστια πρόκληση να καλυφθούν αυτές οι λήξεις χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη διάθεση των 6,1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59