search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

Λεβέντης: Ο πρωθυπουργός να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα

19.12.2016 10:07
Λεβέντης: Αντί για διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση κάνει… όνειρα - Media

Σκιές στις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές της, δημιούργησε ο πρωθυπουργός με την -χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς- ανακοίνωση καταβολής εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Οι θεσμοί ήταν έτοιμοι να δώσουν έγκριση για την αξιολόγηση. Όταν είσαι σε πρόγραμμα δανεισμού ενημερώνεις και τους δανειστές. O κ. Τσίπρας ενήργησε μονομερώς δήθεν με τσαμπουκά, ενώ ορθό θα ήταν να ενημερώσει και τους ξένους, με τους οποίους υποτίθεται ότι έχουμε μία σχέση σοβαρότητας και εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Λεβέντης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε να το κάνει και περιέκοψε τις συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων και το ΕΚΑΣ. Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι τώρα «η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα έχει εκατονταπλάσιο κόστος, να μην έχει και μοιραίο κόστος για τη χώρα».

Ερωτηθείς για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων στην ονομαστική ψηφοφορία επισήμανε: «Όταν ζήτησα από τον πρωθυπουργό οικουμενική κυβέρνηση, για να σώσουμε τη χώρα, μου απάντησε ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του με τον Καμμένο. Την ονομαστική ψηφοφορία, λοιπόν, τι την ήθελε;».

«Να βοηθήσω έναν, που μου έχει πει εμένα ότι μπορεί μόνος του; Να βγάλει το φίδι μόνος του από την τρύπα ο Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες έχουν προεκλογικό χαρακτήρα. «Εγώ βλέπω εκλογές, γιατί (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ετοιμάζει απόδραση, δείχνει έλλειψη σοβαρότητας, ρισκάρει τη διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση» διευκρίνισε.

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων στη σημερινή ψηφοφορία για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Υπάρχουν σοβαρότερα μέτρα τα οποία μπορούμε να πάρουμε για να βοηθήσουμε τους φτωχούς. Όταν ο Τσίπρας έβαλε ΦΠΑ μισούσε τα νησιά; Πότε ήταν σοβαρός ο Τσίπρας; Όταν έβαζε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ή τώρα που θέλει να τον κόψει;Παρά ταύτα για τα νησιά επειδή το θέμα είναι μείζον η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει. Δε νομίζω, όμως, ότι είναι σοβαρό και τίμιο. Έπρεπε πρώτα να πάρουμε την έγκριση των ξένων να έχουμε και την αξιολόγηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36