search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων

19.12.2016 10:15
Ρυθμό ανάπτυξης 7,5% προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021 - Media

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και, ως εκ τούτου, παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21