25/02/2020 18:18:09

Απίστευτο βίντεο: Πλοία «παλεύουν» με κύματα που φτάνουν τα 30 μέτρα

Απίστευτο βίντεο: Πλοία «παλεύουν» με κύματα που φτάνουν τα 30 μέτρα - Media

 

Ένα πραγματικά απίστευτο βίντεο κάνει εδώ και λίγες μέρες το γύρο του διαδικτύου το οποίο παρουσιάζει 10 πλοία να δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τα πιο επικίνδυνα και φονικά κύματα τα γνωστά και ως «Rogue waves».

Ποια είναι τα Rogue waves 
Τα freak ή rogue waves όπως ονομάζονται στα Αγγλικά είναι κύματα που το ύψος τους μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 μέτρα! Αν και τις περισσότερες φορές παρατηρούνται σε ωκεάνιες περιοχές με κακοκαιρία, μπορεί να τα συναντήσει κανείς και σε περιοχές με σχετικά ήρεμη θάλασσα αλλά ακόμα και σε πιο κλειστές θάλασσες όπως η Μεσόγειος

Τα γιγαντιαία κύματα δεν έχουν καμία σχέση με τα τσουνάμι, αφού ο μηχανισμός δημιουργίας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Αν και ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο τρόπος που σχηματίζονται, σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι ευνοούνται σε περιοχές όπου η διεύθυνση των κυμάτων του ωκεανού είναι αντίθετη με τη διεύθυνση ενός ισχυρού θαλάσσιου ρεύματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.