search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:55
MENU CLOSE

Στη φυλακή για 13 χρόνια, παιδόφιλος ετών… 101! (Video)

19.12.2016 13:02
Στη φυλακή για 13 χρόνια, παιδόφιλος ετών… 101! (Video) - Media
 
Ένας άνδρας 101 ετών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ σε 13 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων, με κάποια από τα εγκλήματα να διαπράχθηκαν περισσότερα από 40 χρόνια πριν.
 
Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός λεωφορείου, δικαζόταν για τον βιασμό τριών ανηλίκων, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι 7 ετών, που διαπράχθηκαν από το 1974 ως το 1984 στο σπίτι του, σε ένα σπιτάκι κήπου και στο φορτηγό του.
 
«Φαίνεστε ένας εύθραυστος γηραιός άνδρας, παρόλα αυτά είναι προφανές ότι παρότι δηλώσατε ένοχος, δεν δείχνετε ίχνος μεταμέλειας», δήλωσε ο δικαστής Ριτσαρντ Μποντ.
 
«Όχι, όχι, όχι», αντέδρασε ο κατηγορούμενος όταν άκουσε την ποινή του.
 

Ο Μποντ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι επιθυμεί μια «διψήφια» ποινή κάθειρξης εξαιτίας της ψυχολογικής βλάβης που υπέστησαν τα θύματα.
 
Ο δικηγόρος του Κλαρκ, ο Ντάρον Γουάιτχεντ, είχε ζητήσει από τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους το γεγονός ότι ο πελάτης του θα γίνει 102 ετών τον Μάρτιο και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. «Αυτό σημαίνει ισόβια κάθειρξη και ότι δεν θα απελευθερωθεί ποτέ», είπε.
 
«Κάποιοι ίσως να αναρωτηθούν για τη λογική να δικάζεται ένας ηλικιωμένος άνδρας 101 ετών, όμως μόνο η ηλικία δεν αποτελεί γραμμή άμυνας απέναντι στις κατηγορίες», έγραψε η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Έμα Φένον, της ειδικής μονάδας σεξουαλικών εγκλημάτων, σε ανακοίνωσή της, καθώς μάλιστα στη Βρετανία δεν προβλέπεται παραγραφή τέτοιου είδους εγκλημάτων.
 
Ο Κλαρκ είχε παραμείνει απαθής σε όλη τη διάρκεια της δίκη του, λέγοντας απλώς ότι υπήρχαν πάντα παιδιά γύρω από το γκαράζ του «διότι τους επισκεύαζα τα ποδήλατα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53