search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Ο Νάσος Ντότσικας στην «Andydote fashion fair»

19.12.2016 18:56
Ο Νάσος Ντότσικας στην «Andydote fashion fair» - Media

 

O σχεδιαστής Nassos Ntοtsikas άνοιξε τιμητικά την επετειακή 20η Εβδομάδα Μόδας παρουσιάζοντας την S/S 2017 συλλογή του με τίτλο «Knit Chemistry» εμπνευσμένη από τη Χημεία και τα μεταλλικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα Au, Ar, Cu που αντιστοιχούν στο χρυσό, το ασήμι και τον μπρούντζο αποδεικνύοντας ότι όλα είναι «θέμα Χημείας». 

«Χημικές ενώσεις» από βαμβάκι και μετάξι, μουσελίνα με μπροκάρ, πλέκονταν για να συνθέσουν τις αποχρώσεις των τριών μεταλλικών στοιχείων, αλλά και του ροζ και του aqua. Αιθέρια πλεκτά και φίνες υφές έδιναν μια πολυτελή αίσθηση ενώ τα μεταλλικά ντραπέ και οι λάμψεις πρόσθεταν ένα επίσημο άγγιγμα σε μια all-day συλλογή.  

Με σπουδές Ενδυματολογίας και Σχεδίου Μόδας στην Accademia di Costume e di Moda di Roma, ο Nassos Ntotsikas εξειδικεύεται στο πλεκτό και το ύφασμα. Με την εμπειρία από τις συνεργασίες του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, μεταπηδά στο χώρο της μόδας υψηλών προδιαγραφών και συνεργάζεται με εδραιωμένα ονόματα της βιομηχανίας μόδας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. 

Το 2011 συστήνει το δικό του brand και έκτοτε συμμετέχει αρκετές φορές στην Athens Exclusive Designers Week, όπου και κερδίζει τη διάκριση «Best Trendsetter Award» το 2012. 

Το 2013 λανσάρει την πρώτη του συλλογή με νυφικές δημιουργίες. Το 2014 το brand Nassos Ntotsikas αποκτά το δικό του atelier, έναν χώρο δημιουργίας και φιλοξενίας στιλιστικών ονείρων ενώ παράλληλα λανσάρει μια δεύτερη σειρά ρούχων με τον τίτλο «Pure – Nassos Ntotsikas».

Όπως έχει δηλώσει, κύρια πηγή έμπνευσής του είναι η γυναίκα «που θέλω να είναι καλόγουστα ντυμένη, θηλυκή και με δική της “άποψη”. Θεωρώ πως κάθε γυναίκα έχει δική της προσωπικότητα και στυλ, και αυτό είναι υπεράνω από το τι είναι της μόδας». 

«Για κάθε συλλογή υπάρχουν διάφορα πράγματα που με εμπνέουν, με επιρροές από διάφορα ερεθίσματα, όπως ένα βιβλίο, ένα ταξίδι, μια θεατρική παράσταση, μια προσωπικότητα που με ενδιαφέρει, κάποια έκθεση, ένα τραγούδι ή ακόμα και μία φωτογραφία», λέει ο κ. Ntotsikas. 

Πηγή έμπνευσης όμως αποτελεί και η γιαγιά του, που υπήρξε μοδίστρα σε μεγάλα ατελιέ της Αθήνας τη δεκαετία του 1940. «Το νυφικό της το είχε ράψει η ίδια με ύφασμα από ένα αλεξίπτωτο! Επίσης αγαπούσε ιδιαίτερα το πλέξιμο. Την θυμάμαι πάντα πολύ γλυκά, να πλέκει, να μου διηγείται διάφορες ιστορίες κι εγώ να την βοηθάω να ξεμπλέκει τα νήματα της με την ανέμη!», λέει ο σχεδιαστής.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει επιλέξει την «Ανέμη» ως λογότυπο του brand του «καθώς λόγω της εξειδίκευσης, αλλά και της πρότερης εμπειρίας μου είχα αποφασίσει πως ένα μεγάλο μέρος των συλλογών μου θα αφορά το πλεκτό».

Ο Nassos Ntotsikas πιστεύει πως «”τα πάντα ρει και ουδέν μένει…” καθώς τίποτα στη ζωή μας δεν είναι δεδομένο. Κάποιος κάποτε μού είπε ότι τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή μας δεν τα καθορίζουν παρά ελάχιστες στιγμές μέσα στην κίνηση του χρόνου. Θέλω να πιστεύω πως έτσι είναι».

Όσον αφορά την ελληνική μόδα πιστεύει ότι «ενώ οι δυσκολίες είναι πραγματικά πάρα πολλές, υπάρχουν κάποιες αποκλειστικά ατομικές προσπάθειες που μπορούν να ωφελήσουν το brand name “Made in Greece” και να δώσουν νέα ώθηση στην ελληνική μόδα».

Πάντως παρά τις δυσκολίες δεν σκέφτεται να φύγει σε κάποια χώρα του εξωτερικού. «Αν και το κράτος όχι μόνο δεν στηρίζει αλλά καταδιώκει τον Έλληνα δημιουργό αγαπώ πολύ τη χώρα μου και έχω πολύ συνειδητά επιλέξει να δημιουργώ, αλλά και να παράγω στην Ελλάδα». 

Σε ό,τι αφορά το στυλ των Ελληνίδων ο Nassos λέει ότι «ενώ είναι αρκετά κομψές, συχνά τους λείπει το προσωπικό στυλ, η “ταυτότητα”, και δεν πειραματίζονται εύκολα. Πολλές φορές προτιμούν κάτι εντυπωσιακό, χωρίς συχνά να προσέχουν την ποιότητα και την ραφή που καθιστά ένα ρούχο πιο διαχρονικό».

Και προτείνει ως «πρέπει» της γυναικείας γκαρνταρόμπας «ασφαλώς τα πλεκτά, είτε για πρωινές είτε για βραδινές εμφανίσεις. Ένα πλεκτό φόρεμα, μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση για μια προσεγμένη εμφάνιση το πρωί, αλλά και το βράδυ με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Επιπλέον, μια κομψή πλεκτή ζακέτα μπορεί να συμπληρώσει αρμονικά κάθε look».

Ο σχεδιαστής θα πάρει μέρος στο «Andydote fashion fair» που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Αθηναΐς» από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου. Για την προσπάθεια αυτή λέει ότι «η πρωτοβουλία της έκθεσης έρχεται και συμπληρώνει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά. Οι Έλληνες σχεδιαστές και τα ελληνικά designer brands μέχρι τώρα δεν είχαν κάποιο αξιόπιστο κανάλι διανομής και προβολής των συλλογών τους εμπορικά. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένα κατάλληλο βήμα για την περαιτέρω γνωριμία του brand, Nassos Ntotsikas, με εμπόρους από αξιόλογες ελληνικές boutiques και φυσικά την μετέπειτα διάθεση του brand σε νέα σημεία ανά την Ελλάδα και την Κύπρο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24