search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Eρντογάν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

19.12.2016 20:46
Eρντογάν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή - Media

 

Τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, καταδίκασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας «προβοκάτσια» με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ.  Ερντογάν ανέφερε ότι  την ίδια άποψη εξέφερε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ανδρών.

Στόχος της δολοφονίας ήταν να πληγεί η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, επέμεινε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν με τον κ. Πούτιν πως η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομαζόταν Μεβλούτ Μερτ Αϊντιντάς και ήταν επί δυόμισι χρόνια στέλεχος μιας μονάδας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Άγκυρας.

Χαρακτήρισε επίσης την επίθεση ως ενέργεια η οποία στρέφεται εναντίον του τουρκικού λαού και του τουρκικού κράτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24