search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:30
MENU CLOSE

Στις τράπεζες το σχέδιο του Mega

20.12.2016 13:28
Μega: Άλλη μια εκπομπή αποχαιρέτησε πρόωρα το κοινό της - Media

 

Πρόταση στις τράπεζες για την είσοδο δύο επενδυτών στο Mega. Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ιδέα για μια μικρότερη αύξηση κεφαλαίου, με την είσοδο του Δημήτρη Μάρη (24Media) και του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου (Αττικές Εκδόσεις), ο καθένας από τους οποίους θα βάλει από 3 εκατ. ευρώ. Έτσι, θα συγκεντρωθούν 6 εκατ. ευρώ, που θα προστεθούν στα ήδη καταβεβλημένα σε μισθούς 4 εκατ. ευρώ (2 εκατ. ευρώ Πήγασος + 2 εκατ. ευρώ Όμιλος Βαρδινογιάννη), ενώ θα υπάρξει και η εκκαθάριση των δεσμευμένων λογαριασμών από τις τράπεζες. Η διοίκηση του Mega υποστηρίζει πως το δάνειο πλέον εξυπηρετείται από τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί στους λογαριασμούς, σημειώνοντας πως τα έσοδα, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει νέο πρόγραμμα, θα φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους. Οι τράπεζες αντιμετώπισαν θετικά την πρόταση της διοίκησης, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις με το business plan που θα κατατεθεί.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αποτυπώθηκε η θετική ανταπόκριση από την Alpha Bank για να διατεθούν από τους δεσμευμένους λογαριασμούς της εταιρείας 2 εκατ. ευρώ. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο, Δευτέρα, ώστε να πληρωθεί από την Τηλέτυπος το δώρο των Χριστουγέννων και να μην υπάρχουν άλλα ζητήματα με τη Δικαιοσύνη για τη διοίκηση. Υπάρχουν άλλοι πάντως που εκτιμούν πως η καταβολή μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Αν οι τράπεζες τηρήσουν τη δέσμευσή τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (με μισθολόγιο) θα έχουν λάβει ΔΥΟ μισθούς και το δώρο και θα αναμένουν την καταβολή των υπόλοιπων πέντε μισθών. Με τα χρήματα που θα περισσέψουν από τα 2 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν άλλες άμεσες ανάγκες του τηλεοπτικού σταθμού.

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:30