search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:02
MENU CLOSE

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο που προκάλεσε πανικό στην Πυροσβεστική – Όλοι έπαιρναν τηλέφωνο στο 199

20.12.2016 14:55
Νεκρός 30χρονος ύστερα από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας - Media

 

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο προκάλεσε πανικό στις γραμμές του πανελλαδικού αριθμού ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, το 199.

Η ανάρτηση καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να καλέσουν τον αριθμό 1990, προκειμένου να κερδίσουν ως δώρο 500 MB δεδομένων για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς το 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, τα περισσότερα από τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους ή/και εμπλοκής τους σε κακόβουλες πράξεις και συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:

– Να εξακριβώνουν τις προσφορές (δωρεάν χρόνου ομιλίας, MΒ κλπ) για τις οποίες λαμβάνουν γνώση εκτός των επίσημων ιστοσελίδων των παρόχων τους, γιατί αφενός μπορεί να αφορούν σε εγγραφή σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), οι οποίες ενδεχομένως να τους επιφέρουν αυξημένες-υπέρογκες χρεώσεις και αφετέρου μπορεί, εν αγνοία τους, να εμπλακούν-συμμετάσχουν σε κακόβουλες πράξεις που στοχεύουν να ματαιώσουν ή δυσχεραίνουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σωμάτων που είναι αναγκαία για να αποτρέψουν ή να καταστείλουν ένα κοινό κίνδυνο.

– Για οποιαδήποτε ύποπτη ανάρτηση εντοπίζουν στο διαδίκτυο, να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να τύχει σχετικής διερεύνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01