search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:24
MENU CLOSE

«Ο πιλότος φταίει για την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε» – Ευθύνες και στην εταιρία από το επίσημο πόρισμα

20.12.2016 21:50
«Ο πιλότος φταίει για την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε» - Ευθύνες και στην εταιρία από το επίσημο πόρισμα - Media

 

Την ευθύνη στον πιλότο και την αεροπορική εταιρεία ρίχνει η Βολιβία για την αεροπορική τραγωδία στην οποία ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας, έδρα της εταιρείας τσάρτερ που έκανε τη μοιραία πτήση, ολοκλήρωσε την έρευνά της καταλήγοντας ότι η LaMia και ο πιλότος ήταν απευθείας υπεύθυνοι για το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Εργων, Μίλτον Κλάρος.

Ο πιλότος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας, ο Μιγκέλ Κιρόγκα, ήταν ένας από τους 71 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος, κατά τα φαινόμενα, ξέμεινε από καύσιμα και συνετρίβη σε πλαγιά κοντά στην πόλη της Κολομβίας Μεντεγίν. Στο αεροσκάφος επέβαινε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία ταξίδευε για να παίξει στον τελικό του Copa Sudamericana.

«Η LaMia και ο πιλότος είναι απευθείας υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη σε αυτό το τραγικό γεγονός», δήλωσε ο Κλάρος, σύμφωνα με το Reuters. Ηδη ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γκουστάβο Βάργκας Γκαμπόα, έχει συλληφθεί και θα δικαστεί. Ο γιος του, πρώην αξιωματούχος της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Βολιβίας, επίσης κρατείται, καθώς κατηγορείται ότι παρενέβη προκειμένου να βγει η άδεια του μοιραίου αεροσκάφους.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος του συνιδιοκτήτη της LaMia, Μάρκο Αντόνιο Ρόχα Μπενέγκας, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, αλλά και σε βάρος του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Σέλια Καστέδο, ο οποίος έφυγε από την Βολιβία μετά από το δυστύχημα και ζήτησε άσυλο στη Βραζιλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13