search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Κυπριακό:Υπέρ των τουρκικών εγγυήσεων και οι Ντενκτάς – Οζγκιουργκούν

21.12.2016 06:13
Κυπριακό:Υπέρ των τουρκικών εγγυήσεων και οι Ντενκτάς - Οζγκιουργκούν - Media

Εβδομάδα αφιερωμένη στους «μάρτυρες» και τον «εθνικό αγώνα», αρχίζει αύριο στα κατεχόμενα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου με τον «πρωθυπουργό» Χουσειν Οζγκιουργκούν και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» Σερντάρ Ντενκτάς να ζητούν αποτελεσματικές τουρκικές εγγυήσεις σε μια λύση. Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι «μάρτυρες». Ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκούν σε μήνυμά του είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι πάντοτε επιδείκνυαν εποικοδομητική προσέγγιση για μια δίκαιη και διαρκή λύση.

Η πιο αποδεκτή λύση για τους Τουρκοκύπριους, είπε, που δεν θα τους μεταφέρει πίσω στις «μαύρες μέρες» είναι αποτελεσματικές και ντε φάκτο εγγυήσεις από την Τουρκία για να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός’ Σερντάρ Ντενκτάς, σε μήνυμά του είπε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας, η πολιτική ισότητα και η κυριαρχία δεν θα πρέπει να αποδυναμωθούν στο πλαίσιο μιας λύσης. Τέλος, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εισέρχονται κρίσιμη περίοδο και απηύθυνε μήνυμα για ενότητα, αναφέροντας ότι είναι ευθύνη να διατηρηθεί το «κράτος».

ΟΙ ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κληθούν από τα Ηνωμένα Έθνη, θα παραστούν στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνοαμερικανών, με τους οποίους συναντήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες και την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Ερωτηθείσα εάν προτίθεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, η κ. Ντόχερτι είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κληθείσα να αναφέρει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογαν επιθυμεί λύση, η Αμερικανίδα πρέσβειρα απάντησε ότι μέχρι τώρα, αυτό φαίνεται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

 

Πηγή: Mignatiou.com

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:36