search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:45
MENU CLOSE

Στη Βουλή η τροπολογία για παράταση συμβάσεων στην καθαριότητα

21.12.2016 13:30
Περιορισμό των βουλευτικών προνομίων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  - Media

 

Την αυτοδίκαιη παράταση μέχρι 31/12/2017 των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, καθώς και των ΟΤΑ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη».

Η τροπολογία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες έως 31.12.2017 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις τους, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων των προϋπολογισμών τους. Η πρόσληψη των λοιπών περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορείς δεν έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις προβλεπόμενες στην παρ. 9 του άρθρου 21 το Ν. 2190/2014, όπως ισχύει, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, αυτές αναστέλλονται εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές τους θέσεις».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ΟΤΑ, που ενδεχομένως να προκύψει στην περίπτωση ολοκλήρωσης νέων προσλήψεων.

Με άλλη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να έχουν αναδρομική ισχύ οι αποφάσεις για αποζημιώσεις υπερωριών των εργαζομένων σε δήμους, περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:45