search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26
MENU CLOSE

Συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (Γ.ΕΘ.ΕΙΣ.)

21.12.2016 14:21
Συνεργασία της ΓΓΙΦ με το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (Γ.ΕΘ.ΕΙΣ.) - Media
 
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον  Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Ηρακλή Μοσκώφ και το στέλεχος του Γ.ΕΘ.ΕΙΣ., Μαρία Βερβερίδου. Κύρια θεματική της συνάντησης, η οποία διεξήχθη στις 20/12/2016 στα γραφεία της ΓΓΙΦ, ήταν η αντιμετώπιση της πορνείας και του trafficking στη χώρα μας. 
 
Σε κλίμα παραγωγικού διαλόγου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κάποιες βασικές αρχές, όπως ότι η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί μία αποκρουστική μορφή δουλεμπορίου και ότι η πορνεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επαγγελματική επιλογή, αλλά ως βία ανθρώπου προς άνθρωπο. Εν συνεχεία, αποφάσισαν να συμπράξουν και να αγωνιστούν προκειμένου να καταργηθεί η πορνεία στην Ελλάδα.
 
Για το σκοπό αυτό, η ΓΓΙΦ, σε συνεργασία με το Γ.ΕΘ.ΕΙΣ. και τα συναρμόδια Υπουργεία, θα συστήσει Ειδική Επιτροπή για την επεξεργασία νομοθετικής πρότασης που θα προστατεύει τις γυναίκες από τη βία και την εκμετάλλευση της πορνείας. Στόχος της Επιτροπής θα είναι η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και του θεσμικού/νομοθετικού πλαισίου, η μελέτη και αποτύπωση καλών πρακτικών και μοντέλων αντιμετώπισης του φαινομένου σε άλλες χώρες,  όπως στη Σουηδία και τη Γαλλία, ώστε να καταλήξει και η Ελλάδα σε πολιτικές πάταξης της πορνείας και τιμωρίας του πελάτη.
 
Με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, οι δύο φορείς επιδιώκουν έμπρακτα την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την καταπολέμηση της βίας, τη βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με την εμπορία ανθρώπων (trafficking) και τη λήψη νομοθετικών μέτρων για την ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων, αλλά και των χρηστών (πελατών), με παράλληλη ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24