search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δεν υπάρχει λόγος για να πάμε σε εκλογές

21.12.2016 18:41
Τσίπρας: Δεν υπάρχει λόγος για να πάμε σε εκλογές - Media

Με διάθεση για κουβέντα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή για να τους ευχηθεί καλές γιορτές με την επίσκεψη του πρωθυπουργού να παίρνει την μορφή μίνι συνέντευξης τύπου. 

 

Με διάθεση για κουβέντα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή για να τους ευχηθεί καλές γιορτές με την επίσκεψη του πρωθυπουργού να παίρνει την μορφή μίνι συνέντευξης τύπου. 
 
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Ιανουάριο ενώ απέκλεισε το σενάριο των εκλογών, λέγοντας πως αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι στις προθέσεις του. “Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.   
 
Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και μετά να ακολουθήσει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοττικής χαλάρωσης τον ερχόμενο Μάρτιο, λέγοντας πως είναι αισιόδοξος πως και οι δυο στόχοι θα επιτευχθούν. “Αυτό θέλουμε, για αυτό παλεύουμε” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
 
Και αφού ολοκληρωθούν αυτά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης για το νέο έτος είναι η αλλαγή της ατζέντας, αλλαγή που θα περιλαμβάνει την συνταγματική αναθεώρηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση. 
 
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στο Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε γελώντας πως “υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη” και λέγοντας πως δεν έχει εικόνα γιατί ο ίδιος ήταν στη Κρήτη. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές στη Γερμανία απάντησε με διάθεση για χιούμορ “το ενδιαφέρον εκεί είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών”. 
 
Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “προετοιμαζόμαστε για την Γενεύη” αμέσως μετά τις γιορτές, χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμία εκτίμηση και στάθηκε στο γεγονός πως ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, “Είναι ο γνωστός Ερντογάν”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως υποστήριξε πως αν πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στην Κύπρο η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει θέση λέγοντας “δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48