search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:44
MENU CLOSE

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Αναμένουμε ερωτηματολόγιο για διευκρινίσεις από τον ESM

21.12.2016 19:11
120 δόσεις: Από το φόβο για δημοσιονομική τρύπα 800 εκατ. σε αποταμίευση εκατομμυρίων για το 2020  - Media
 
Τα βήματα που θα ακολουθηθούν για το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους περιέγραψε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
 
Συγκεκριμένα, η πηγή διευκρίνισε ότι «προκειμένου να μην παίζουμε το μπρος-πίσω, ζητήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο EuroWorking Group  να μας τις στείλουν οι θεσμοί γραπτώς και με καθαρό τρόπο, ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο» προσθέτοντας ότι «αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε».
 
Παράλληλα, τόνισε ότι «ζητήσαμε να στείλουν ένα κείμενο που θα συμπυκνώνει τι θα ήθελαν να απαντηθεί. Περιμένουμε να το στείλουν» και εκτίμησε ότι «φαντάζομαι πως θα το στείλει ο ESM, αύριο (σ.σ. την Πέμπτη) ίσως», ενώ εξήγησε ότι δεν υπήρχε άλλη διαδικασία, αφού, αν έστελνε η ελληνική πλευρά μία επιστολή «θα μπορούσαν να μας πουν δεν απαντάτε σε αυτό ή στο άλλο».
 
Ταυτόχρονα, η πηγή του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι «υποθέτω ότι κάποιες από τις ερωτήσεις θα ζητάνε επιβεβαίωση αν είναι εφάπαξ η οικονομική ενίσχυση, αν ο ΦΠΑ θα ισχύσει μόνο για το 2017, αν διατηρούμε την δέσμευση για τήρηση του προγράμματος», ενώ αναφερόμενη στις ανησυχίες των δανειστών ότι μπορεί το μέτρο των 617 δισ. ευρώ να επαναληφθεί, ξεκαθάρισε ότι «η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει».
 
«Είναι βέβαιο ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με την β’ αξιολόγηση. Έχει αποσυνδεθεί πλήρως» είπε και εκτίμησε ότι τα μέτρα αυτά «θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του χρόνου», αν και υπογράμμισε ότι «για να ενεργοποιηθούν θα πρέπει να απαντηθούν από την δικιά μας την πλευρά κάποιες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει οι θεσμοί».
 
Τέλος, εξήγησε ότι δεν θα σταλεί την Πέμπτη η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33