search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:22
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση Βούτση κατά δανειστών

22.12.2016 14:53
Βούτσης από την Πορτογαλία: Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε. - Ανασυντάσσεται η ακροδεξία - Media
 
Την σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα πήρε ο Νίκος Βούτσης και λίγες ώρες μετά τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Βουλής, με την σειρά του, στοχοποίησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Σχολιάζοντας μάλιστα τις απαιτήσεις των δανειστών για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις έκανε λόγο χαρακτηριστικά για “βλακείες άνευ προηγουμένου”. 
 
Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχήθηκε πρώτα καλές γιορτές σε όλους, αναφερόμενος στο σημερινό πινγκ-πονγκ δηλώσεων σημείωσε πως “καλό είναι αυτά τα μηνύματα να πηγαίνουν και να έρχονται αναμεταξύ μας για να ξέρουν κι αυτοί τα όρια της λογικής, όχι τις κόκκινες γραμμές, όρια λογικής για να υπάρξουν έγκαιρα οι συμφωνίες”.
 
Σχολιάζοντας μάλιστα τις “φωνές” που αναπαράγουν στο διαδίκτυο τις απόψεις Σόιμπλε  ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως “απαντούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύ λίπος, ότι τώρα βγαίνουν οι λίρες από τα στρώματα, αυτά είναι βλακείες. Επαναλαμβάνω ότι είναι βλακείες όλα αυτά στα tweet, ότι χρειάζεται περισσότερο παρέμβαση επί του ασφαλιστικού, του συνταξιοδοτικού, ότι είναι ακόμη υψηλό  και πρέπει να πέσει, θου φυλακή το στόματί μου”.
 
Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής “η οικογενειακή οικονομία, δεν είναι ασφαλώς η αντίληψή μας, αλλά στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε τότε οι άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα. Πως πιστεύουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις βλακείες ότι έχουν επιβιώσει τόσο καιρό οι άνεργοι, όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ημιαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς. Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι, συντηρούν τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους, τους άνεργους. Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες”.
 
Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση η διάθεση της υπεραπόδοσης δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο τα στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, που, όπως σημείωσε, δεν αμφισβητούνται και δεν επηρεάζει ούτε τα οικονομικά στοιχεία για το 2017, κάνοντας λόγο για “απολύτως προσχηματικές” αντιδράσεις του Βερολίνου.
 
Ερωτηθείς ο Νίκος Βούτσης αν οι συνεχείς αντιδράσεις των δανειστών εντάσσονται σε κάποιο “πολιτικό σχέδιο” ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε λεγόντας “τι θέλουν; Να μετατρέψουν τα Βαλκάνια σε μια ζώνη των 200 ή 300 ευρώ;” και πρόσθεσε: “Να ξέρουν ότι αυτά είναι τα όρια της λογικής”. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση του ότι “μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν όλα”, υπογραμμίζοντας πως πλέον οι φωνές σε βάρος της Ελλάδας, “είναι μεν δυνατές, αλλά δεν έχουν τους πολιτικούς συσχετισμούς” που είχαν το 2015.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15