search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:06
MENU CLOSE

Τέλος στο θρίλερ της Μάλτας – Παραδόθηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι αεροπειρατές

23.12.2016 11:16
Τέλος στο θρίλερ της Μάλτας - Παραδόθηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι αεροπειρατές - Media

 

Άισιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε αεροσκάφος της AFRIQIYAH AIRWAYS το οποίο μετέβη από τη Λιβύη στη Μάλτα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, οι δύο αεροπειρατές παραδόθηκαν στις Αρχές και κρατούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μάλτα, οι δύο αεροπειρατές ταυτοποιήθηκαν και ονομάζονται Σουχά Μούσα και Αχμέντ Αλί.

Νωρίτερα είχαν απελευθερωθεί οι 109 επιβάτες, καθώς και τα μέλη του πληρώματος.

 

 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι αεροπειρατές απειλούσαν να το ανατινάξουν με χειροβομβίδα, αν δεν απελευθερωθεί ο γιος του Καντάφι από τις φυλακές. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά οι αεροπειρατές αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Η κυβέρνηση της Μάλτας αντέδρασε άμεσα και άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τους δύο αεροπειρατές, οι οποίοι τελικά εγκατέλειψαν το σχέδιό τους και παραδόθηκαν στις αρχές

 
Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης.
 
Κάνοντας δηλώσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Τάχερ Σιάλα, πρόσθεσε πως οι αεροπειρατές θέλουν επιπλέον να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος υπέρ του Καντάφι.
 
Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ο ένας από τους αεροπειρατές είχε εξέλθει για λίγα δευτερόλεπτα από το αεροσκάφος κραδαίνοντας την πράσινη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι.
 
Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Άλι Μίλαντ, μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:06