search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Σοκ στην Ιταλία: Bail in απαιτεί ο Ντάισελμπλουμ για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena

23.12.2016 13:47
Σοκ στην Ιταλία: Bail in απαιτεί ο Ντάισελμπλουμ για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena - Media
 
Κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για τη διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας και αρχαιότερου τραπεζικού ιδρύματος στον πλανήτη, της Monte dei Paschi di Siena.
 
Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να επιβληθεί bail in στην ιταλική τράπεζα  και μετά να υπάρξει κρατική διάσωση της τράπεζας, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι οι κανόνες».
 
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s είχε επικροτήσει τη στάση της ιταλικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «μέτρα credit positive».
 
Αντιθέτως, πιο ήπια ήταν η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τον στόχο των ιταλικών αρχών για την ενίσχυση του ιταλικού τραπεζικού τομέα και θα συνεργαστεί μαζί τους για να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη χορήγηση βοήθειας στη Monte dei Paschi di Siena.
 
Η κρατική βοήθεια θα πρέπει να εγκριθεί με βάση τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Ε. περί κρατικών ενισχύσεων πριν δοθεί στην τράπεζα στο πλαίσιο ενός ισχυρού σχεδίου αναδιάρθρωσης, δήλωσε εκπρόσωπος Επιτροπής.
 
«Μια προληπτική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ε.Ε. εάν όλες οι προϋποθέσεις εκπληρώνονται και απαιτείται ο καταμερισμός των βαρών από τους μετόχους και τους επενδυτές μειωμένης εξασφάλισης» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι καταθέτες προστατεύονται πλήρως όπως και σε κάθε άλλη τράπεζα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57