11/07/2020 06:54:06

Τα προσφυγόπουλα της Μόριας ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα

Τα προσφυγόπουλα της Μόριας ζωγραφίζουν τα Χριστούγεννα - Media
 
Μπορεί να καθυστερεί η δημιουργία των δομών για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας , όμως μέσα στο κέντρο της Μόριας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε ένα από αυτά «ζωγράφισαν τα Χριστούγεννα». 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Αιγαίου, με τη βοήθεια των συντονιστών εκπαίδευσης , ανθρώπων από συγκεκριμένες ΜΚΟ όπως οι γιατροί του κόσμου αλλά και εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία, δημιούργησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και απασχολούν τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της Μόριας . 
 
Στη συγκεκριμένη εργασία με συντονίστρια  την Ειρήνη Αντωναράκου, κλήθηκαν να αποτυπώσουν τα Χριστούγεννα στη Μόρια. Όπως είπε η κυρία Αντωναράκου στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ «με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχουν τα παιδιά σε αυτά τα προγράμματα με τη συγκεκριμένη δράση να καταγράφει πως βιώνουν τα ίδια, μέρες Χριστουγέννων στο κέντρο της Μόριας. Και μείς στολίσαμε δεντράκια στο καμπ , τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδάνε τα κάλαντα και στις δικές τους ζωγραφιές αποτύπωσαν αυτό το κλίμα».
 
Στις ζωγραφιές τους διακρίνονται τα συρματοπλέγματα, η αστυνομία, ένα καμένο δέντρο με τις μνήμες από την τελευταία φωτιά να είναι χαραγμένες στο μυαλό τους, αλλά και στιγμές ξενοιασιάς, αναμένοντας τον δικό τους … Άγιο Βασίλη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.