search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Κύπρος: Ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις αρχές Ιανουαρίου

23.12.2016 14:42
Κύπρος: Ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στις αρχές Ιανουαρίου - Media
 
Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, λίγο πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, τοποθέτησε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης ενδεχόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 
Η τουρκική πλευρά δείχνει να θέλει να σπρώξει τη συνάντηση όσο πιο κοντά στη διάσκεψη γίνεται, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα επίκειται η προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. 
 
Κατά τα άλλα ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο , του Ν. Αναστασιάδη και του  Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε και σήμερα ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη». Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της.
 
Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ή ο υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν είναι θετική εξέλιξη ότι από μόνοι μας εισαγάγουμε στον δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43