search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:10
MENU CLOSE

Η πρώτη επαφή νεολιθικής φυλής με τον πολιτισμό! Πέταξαν βέλη σε ελικόπτερο (photos)

24.12.2016 12:40
Η πρώτη επαφή νεολιθικής φυλής με τον πολιτισμό! Πέταξαν βέλη σε ελικόπτερο (photos) - Media

 

Ζουν ακριβώς όπως οι πρόγονοί τους, πριν 20.000 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει τι γλώσσα μιλάνε και πόσοι είναι. Οι αυτόχθονες των τροπικών δασών της Βραζιλίας εντοπίστηκαν τυχαία πριν λίγες μέρες από φωτογράφο του National Geographic και οι εικόνες που κατέγραψε είναι μοναδικές.

Η ομάδα του National Geographic κατευθυνόταν με το ελικόπτερο προς άλλο σημείο, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από μία φυλή, την οποία έχουν απαθανατίσει και στο παρελθόν, όμως μία καταιγίδα ανάγκασε το ελικόπτερο να αλλάξει πορεία. Έτσι, τυχαία, ο Ricardo Stuckert κατάφερε να φωτογραφίσει για πρώτη φορά αυτούς τους νομάδες, που μπορεί να είναι μέλη της ίδιας φυλής με αυτή που έψαχναν αλλά να έχουν μεταφερθεί κοντά στα σύνορα με το Περού.

Οι φωτογραφίες είναι ανεκτίμητες και προκαλούν δέος, αν σκεφτεί κανείς πως καθώς βαδίζουμε στο 2017 υπάρχουν άνθρωποι που ζουν πρωτόγονα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι άνδρες της φυλής παραξενεύτηκαν από την εικόνα –πιθανώς και τον ήχο- του ελικοπτέρου και το κοιτάζουν με ένα ύφος, που δε δείχνει μόνο φόβο αλλά και περιέργεια. Φοράνε πολύχρωμα πανιά στα σώματα τους και φαίνεται να χειρίζονται επιδέξια τα χειροποίητα μαχαίρια και τόξα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο αριθμός τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500 άτομα, ενώ η Βραζιλία τους προστατεύει με την πολιτική της μηδενικής επαφής. Παρόλα αυτά, η φυλή εκτοπίζεται τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της παράνομης υλοτομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35