14/07/2020 11:00:10

Σρι Λάνκα: Αντιδράσεις προκάλεσε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου

Σρι Λάνκα: Αντιδράσεις προκάλεσε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου - Media

 

Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε το ρεκόρ των φετινών γιορτών, κατασκευάζοντας το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο.

Το ύψους 73 μ. τεχνητό δέντρο βρίσκεται στην πόλη Κολόμπο και πρόκειται για μία κατασκευή από ατσάλι και σύρμα, καλυμμένη με πλαστικό δίχτυ και διακοσμημένη με πάνω από 1 εκατομμύριο χρυσά και ασημένια κουκουνάρια, 600.000 λαμπάκια LED και ένα αστέρι ύψους 6 μ. στην κορυφή.

Η κατασκευή του κόστισε 80.000 δολάρια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας. Το χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» και επέμεινε ότι θα ήταν καλύτερο το ποσό να διατεθεί για την ενίσχυση των φτωχών.

Εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές πάσχιζαν για τέσσερις μήνες να στήσουν εγκαίρως το δέντρο, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι εργασίες διακόπηκαν για έξι ημέρες, μετά από αντιδράσεις καθολικών, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι για την κατασκευή δεν διατέθηκαν χρήματα από το δημόσιο ταμείο, αλλά από δωρεές.

Πάντως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Γκίνες δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι πρόκειται για το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ενα ρεκόρ που μέχρι στιγμής κατέχει η κινέζικη πόλη Γκουανγκζού, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 55μ. που είχε στολίσει πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.