search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Σρι Λάνκα: Αντιδράσεις προκάλεσε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου

25.12.2016 11:43
Σρι Λάνκα: Αντιδράσεις προκάλεσε το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου - Media

 

Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε το ρεκόρ των φετινών γιορτών, κατασκευάζοντας το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο.

Το ύψους 73 μ. τεχνητό δέντρο βρίσκεται στην πόλη Κολόμπο και πρόκειται για μία κατασκευή από ατσάλι και σύρμα, καλυμμένη με πλαστικό δίχτυ και διακοσμημένη με πάνω από 1 εκατομμύριο χρυσά και ασημένια κουκουνάρια, 600.000 λαμπάκια LED και ένα αστέρι ύψους 6 μ. στην κορυφή.

Η κατασκευή του κόστισε 80.000 δολάρια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας. Το χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» και επέμεινε ότι θα ήταν καλύτερο το ποσό να διατεθεί για την ενίσχυση των φτωχών.

Εκατοντάδες λιμενεργάτες και εθελοντές πάσχιζαν για τέσσερις μήνες να στήσουν εγκαίρως το δέντρο, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι εργασίες διακόπηκαν για έξι ημέρες, μετά από αντιδράσεις καθολικών, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι για την κατασκευή δεν διατέθηκαν χρήματα από το δημόσιο ταμείο, αλλά από δωρεές.

Πάντως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το Γκίνες δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι πρόκειται για το ψηλότερο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ενα ρεκόρ που μέχρι στιγμής κατέχει η κινέζικη πόλη Γκουανγκζού, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 55μ. που είχε στολίσει πέρσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:23