search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Αεροπορικό δυστύχημα στη Μαύρη Θάλασσα: Στο Σότσι ο επικεφαλής των ερευνών, Ρώσος υπουργός Μεταφορών

25.12.2016 11:45
Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη Σερρών (Video) - Media

 

Ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ που προεδρεύει της επιτροπής έρευνας για τα αίτια της συντριβής του Τουπόλεφ, έφτασε στο Σότσι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας

Ο Σοκόλοφ, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, σήμερα τα ξημερώματα.

Στον Σοκόλοφ έχει ανατεθεί η προεδρία της επιτροπής που συγκροτήθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι με βάση τις πρώτες ενδείξεις, το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος του κυβερνήτη.

Νωρίτερα πάντως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε τονίσει ότι ο πιλότος Ρομάν Βολκόφ ήταν πολύ έμπειρος και είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης.

Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, αρμάδα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες “χτένιζουν” τη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τούπολιεφ 154, στις 5.27 τα χαράματα.

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων.

Χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες

Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος “Αλεξάντροφ” δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.

Δεν μπήκε το αεροσκάφος στην τροχιά;

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας: Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, εξηγεί ο Όζεροφ .

Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας, τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50