search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:08
MENU CLOSE

Χανιά: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο Santa Run της Ελλάδας

26.12.2016 11:49
Χανιά: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο Santa Run της Ελλάδας  - Media

 

Σε ρυθμό αλληλεγγύης κινούνται σήμερα τα Χανιά, με χιλιάδες Άη Βασίληδες να ετοιμάζονται για τη μεγάλη παρέλαση του Santa Run που θα ξεκινήσει μετά τη 1 το μεσημέρι.

Ήδη στην αυλή του πρώτου γυμνασίου, η μεγάλη γιορτή της ανθρωπιάς έχει ξεκινήσει. Με κρητική μουσική αλλά και σουβλάκια στη σχάρα, οι Άη Βασίληδες «ζεσταίνονται» για την παρέλαση.

Μιλώντας στον SUPER FM 89,6 ο Τάσος Μαραγκουδάκης από την οργανωτική επιτροπή του Santa Run, τόνισε πως οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 4.000 και εκτίμησε ότι και η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. «Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος. Θα πάμε σε μία πάρα πολύ όμορφη γιορτή. Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς» τόνισε.

Τι είναι το Sant Run

Το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει το 6ο Santa Run στα Χανιά για την ενίσχυση των συλλόγων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης. Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στα τέσσερα ωφελούμενα σωματεία.

240 χιλιάδες ευρώ στους 4 συλλόγους

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 90 χιλιάδες ευρώ ενώ στο σύνολο των πέντε χρόνων έχουν αποδοθεί στους τέσσερις συλλόγους, περισσότερα από 240 χιλιάδες ευρώ. Αυτό καθιστά πλέον την διοργάνωση του Santa Run στα Χανιά, μία από τις μεγαλύτερες Πανευρωπαϊκά και την φέρνει σε μία από τις πρώτες θέσεις και παγκοσμίως»

Πηγή: zarpanews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07