search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:50
MENU CLOSE

Υπάλληλος κατηγορεί τον οίκο Versace για ρατσισμό: Έχουν ειδικό κωδικό για τους μαύρους πελάτες!

26.12.2016 11:51
Υπάλληλος κατηγορεί τον οίκο Versace για ρατσισμό: Έχουν ειδικό κωδικό για τους μαύρους πελάτες! - Media

 

Πρώην υπάλληλος του οίκου Versace κατηγορεί τον ιταλικό κολοσσό μόδας ότι χρησιμοποιεί έναν μυστικό κωδικό κάθε φορά που ένας αφροαμερικανός πελάτης μπαίνει στο κατάστημα!

Ο υπάλληλος, που εργάστηκε σε αμερικάνικο μαγαζί της φίρμας αποκάλυψε ότι ο μάνατζερ του καταστήματος τον ενημέρωσε πως θα πρέπει να αναφέρει τον κωδικό D410 σε όλους τους συναδέλφους του όποτε έβλεπε μαύρο πελάτη. Για παράδειγμα, να αναφέρει «έχουμε D410 στο ανδρικό τμήμα», αν ο πελάτης προσέγγιζε το συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να προειδοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι.

Ο υπάλληλος όμως ήταν και ο ίδιος αφροαμερικάνος και δεν δέχτηκε να συμμετέχει σε αυτή την άκρως ρατσιστική αντιμετώπιση. Όπως αναφέρει στην αγωγή που κατάθεσε, κατάφερε να μείνει μόλις δύο βδομάδες στην υπηρεσία του καταστήματος Versace, καθώς ο μάνατζερ δεν του έδωσε ούτε μία μέρα άδεια μέσα στο 15νθήμερο και του έκανε τη ζωή δύσκολη.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο κωδικός D410 είναι ο κωδικός για τα μαύρα πουκάμισα Versace…

Ο οίκος Versace αρνήθηκε τις κατηγορίες και ήδη έχει απαντήσει μηνύοντας τον πρώην υπάλληλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:49