search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40
MENU CLOSE

Σταύρος Θεοδωράκης εφ’ όλης της ύλης: Δεν μετάνιωσα που μπήκα στην πολιτική

26.12.2016 15:49
Θεοδωράκης: Τσάτρα πάτρα φέρνουν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει - Media

 

Μια «διαφορετική» συνέντευξη παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κανάλι «Ε» και στην Τατιάνα Στεφανίδου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε για τα παιδικά του χρόνια , για τις γυναίκες της ζωής του αλλά και για την συνταγή επιτυχίας των «Πρωταγωνιστών».

Μεταξύ άλλων, μιλώντας για τα παιδικά χρόνια στην Αγία Βαρβάρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «ο κόσμος τότε ήταν πολύ πιο μικρός. Δεν υπήρχε κινητό τηλέφωνο, δεν υπήρχε κάτι που να σου δείχνει πως ζούσαν οι άλλοι, οπότε δεν ένιωθα ότι στερούμαι κάτι. Όταν μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια πράγματα που είχαν οι άλλοι εσύ δεν τα είχες. Υπήρχε όμως πολλή χαρά, πολλή ευτυχία, πολλή δουλειά. Οι γονείς μου δούλευαν και οι δύο. Και εγώ όταν μπορούσα βοηθούσα».

Επίσης, μίλησε για τις μαθησιακές δυσκολίες που είχε, λέγοντας ότι «τότε δεν έλεγαν “έχει δυσλεξία”. Έλεγαν “δεν τα παίρνει τα γράμματα”. Διάβαζα όλο το βράδυ την προπαίδεια και το πρωί στο σχολείο μου λέγανε “5 επί 5” και εγώ έκανα πρόσθεση για να το βρω. Και τώρα αυτό κάνω. Προσθέτω, δεν κάνω πολλαπλασιασμό και γράφω μόνο κεφαλαία. Αυτό τους εκνεύριζε πολύ. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω όλα τα μαθήματα και χανόμουν. Κάθε χρόνο όμως ερωτευόμουν και άλλη δασκάλα και στο δικό της μάθημα ήμουν πολύ καλός. Μια χρονιά φυσική, την άλλη χρονιά γαλλικά και έτσι πέρασε το γυμνάσιο χωρίς να νιώσω ότι μειονεκτώ. Γιατί στο μάθημα που ήθελα τα κατάφερνα».

Όσον αφορά στην ενασχόλησή του με την πολιτική και για το αν έχει μετανιώσει, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι κάποιοι δεν με καταλαβαίνουν αλλά, όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Πήρα πολύ σοβαρά τον Καζαντζάκη. Η χώρα περνάει δύσκολα και εγώ που μ’ αγαπάει ο κόσμος θα του πω μερικές αλήθειες και θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει και ποια είναι η λύση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Για να το αντέξω είπα ότι δεν θα το κάνω για πάντα. “Θα μπεις στην πολιτική, να διορθώσεις αυτά που λες ως δημοσιογράφος ότι πρέπει να διορθωθούν και θα φύγεις”, έτσι σκέφθηκα».

Από την άλλη, απάντησε σε αιχμηρά σχόλια που έχουν γίνει για το Ποτάμι και για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας ότι «λέγανε ψέματα συνέχεια. Για συγγένειες με πολιτικούς, για συμφέροντα, για εργολάβους. Ιστορίες για αγρίους. Στην αρχή γέλαγα. Αναρωτιόμουν: “Είναι χαζοί; Τι λένε στον κόσμο; Ποιος θα τους πιστέψει;”. Η αλήθεια είναι ότι εδώ έκανα ένα μικρό λάθος καθώς υπήρξε κόσμος που πίστεψε τα ψέματα που είπαν για μένα. Δεν είναι πολύς αλλά υπάρχει. Έτυχε ένα βράδυ που δεν είχα την μηχανή και πήρα ταξί. Μόλις με άφησε σπίτι, μου λέει “τελικά ρε φίλε, δεν είσαι αυτό που λέμε ότι είσαι”. Με πλήγωσε πάρα πολύ που ένας μεροκαματιάρης, που είναι στο ίδιο στρατόπεδο με μένα, είχε πιστέψει όλα αυτά. Και έπρεπε να με δει, να με ακουμπήσει για να καταλάβει ότι του έλεγαν ψέματα».

Όσον αφορά στο μέλλον του Ποταμιού, δήλωσε ότι «το Ποτάμι έχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που το αγαπούν. Φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Είναι αυτό που λέμε δυνητική ψήφος. Ο κόσμος που είναι θετικά διακείμενος με το Ποτάμι αγγίζει το διψήφιο ποσοστό. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους αυτούς είναι ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν συνεχίζουν να επιλέγουν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. “Δεν υπάρχει άλλος να ψηφίσει το Ποτάμι, εσύ πρέπει να το ψηφίσεις”, είναι αυτό που τους λέω».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40