search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Έξι… όβολα το νέο logo της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Photo)

27.12.2016 16:02
Φορτηγατζής χτύπησε ελέγκτρια της ΑΑΔΕ στην Κρήτη - Media
 
To νέο της «σήμα κατατεθέν» παρουσίασε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο κάνει αναφορά στα αρχαία ελληνικά νομίσματα και, δη, στους οβελούς ή οβολούς.
 
Το logo απεικονίζει έξι οβελούς, τοποθετημένους ακτινωτά. Η ΑΑΔΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της θυμίζει ότι «η λέξη οβολός προέρχεται από το σχήμα των πρώτων νομισμάτων, τα οποία ήταν μακρόστενες μεταλλικές βέργες (ενώ παρέμεινε κι όταν τα νομίσματα απέκτησαν στρογγυλή μορφή). Αποτελούσε το νόμισμα με τη μικρότερη ονομαστική αξία, ενώ έξι οβολοί ήταν νόμισμα μεγαλύτερης αξίας».
 
Ταυτόχρονα εξηγεί ότι «το λογότυπο της ΑΑΔΕ σχεδιάστηκε με στόχο να τονίσει τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει και από τις οποίες διέπεται η αρχή», σημειώνοντας ότι οι αρχές αυτές συμβολίζονται από την αριστερή πλευρά των «ακτίνων»: «Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία, Λογοδοσία, Διαρκής Βελτίωση και Εξωστρέφεια είναι οι έξι βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής και οι οποίες νοηματοδοτούν το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας ο νέος Οργανισμός».
Όσον αφορά στην δεξιά πλευρά των ακτινών, αυτές αφορούν στο έργο της ΑΑΔΕ, «έργο που αναλύεται σε έξι μεγάλους στόχους: τη φορολογική συμμόρφωση, τη δίωξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, την προστασία της δημόσιας υγείας και την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης σε όλες τις λειτουργίες της νέας Αρχής».
Όσο για το μήνυμα του logo, η ΑΑΔΕ το περιγράφει ως εξής: «Η συνεισφορά των πολιτών με τον οβολό τους παραπέμπει στη συνεισφορά όλων- μεγαλύτερη ή μικρότερη- για το κοινό καλό…».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43