search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Μουζάλας: Κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου

28.12.2016 13:38
Στη Λέσβο ο Μουζάλας - Συζητήσεις με τις τοπικές αρχές για τους πρόσφυγες - Media

 

Την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου για τους παράτυπους μετανάστες που δεν θέλουν άσυλο, είτε παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης για το 2016 ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Χαρακτήρισε κακή την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους καταυλισμούς, χαρακτηρίζοντας ως αχίλλειο πτέρνα του προσφυγικού τις διαδικασίες εξέτασης ασύλου, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία όσον αφορά τη διαχείριση των αιτημάτων ασύλου από τις ελληνικές αρχές είναι κάτι το οποίο παρουσιάστηκε τελευταία στη χώρα μας, ενώ πχ. στη Γερμανία η αντίστοιχη υπηρεσία υπάρχει από τις αρχές της δεκαετίας του 50’.

Έκανε ιδιαίτερα αναφορά για τα ασυνόδευτα παιδιά, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 με 30.  Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι εντός των ήδη υπαρχόντων καταυλισμών θα δημιουργηθούν «safe zones» και θεωρεί ότι εφόσον δεν θα καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και η Ευρώπη θα τηρήσει της δεσμεύσεις της, σύντομα τα περισσότερα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα μας θα μετεγκατασταθούν ή θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το συσσίτιο θα αντικατασταθεί με κάρτα σίτισης για κάθε οικογένεια και ότι δεν θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ όσοι εξασφαλίσουν άσυλο θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές κάρτες που θα περιέχουν τα προσωπομετρικά τους στοιχεία.

Τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50