search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Παππάς προς Σόιμπλε: Μην επικαλείσαι τις εκλογές, έχουμε κι εμείς κοινοβούλιο

28.12.2016 15:38
H απάντηση του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ - Media
 
Επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα.
 
Ο κ. Παππάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κατηγόρησε τους δανειστές και ιδίως τη Γερμανία, ότι αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές. Παράλληλα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Παππάς ερωτήθηκε επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο κ. Παππάς απέκλεισε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια και δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019. Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας ότι «τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».
 
Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα. Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, τόνισε ότι αυτή επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους. Χαρακτήρισε δε, ως «αστεία» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:34