search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Στέλεχος της Microsoft: «Ξεπεράσαμε κάποια όρια» στην προώθηση των Windows 10

28.12.2016 18:12
Η αναβάθμιση των Windows 10 προκαλεί πονοκέφαλο στην... Google - Media
 
Στις 29 Ιουλίου του 2015 η Microsoft προχώρησε σε μια ανεπανάληπτη για την εταιρεία κίνηση: επέτρεψε στους χρήστες των Windows να κατεβάσουν δωρεάν -αν ο υπολογιστής τους είχε τη δυνατότητα- το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10.
 
Μέχρι σήμερα, περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί που για διάφορους λόγους δεν θέλησαν να κατεβάσουν τα Windows 10.
 
Kαι εδώ υπήρξε πρόβλημα, καθώς σε κάποια φάση υπήρξε πραγματικό κύμα διαμαρτυριών για τις τακτικές που η Microsoft μετήλθε, προκειμένου τα Windows 10 να κατέβουν σε κάθε υπολογιστή που κάλυπτε συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.
 
Από παράθυρα που πετάγονταν από το… πουθενά, μέχρι μυστικά κατεβάσματα του προγράμματος σε υπολογιστές, οι καταγγελίες ήταν και πολλές και έντονες κατά της Microsoft, η οποία παραβίασε ακόμα και τους δικούς της κανόνες, όταν σε ένα παράθυρο που καλούσε το χρήστη να κατεβάσει τα Windows 10 «τώρα» ή «το βράδυ», το κόκκινο «x» στο πάνω δεξιό μέρος του παραθύρου (με το οποίο κλείνει ένα παράθυρο) ήταν… απενεργοποιημένο.
Η Microsoft απέκρουσε τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ωστόσο, η πραγματικότητα αποκαλύφθηκε σε podcast του επικεφαλής του Μάρκετινγκ της εταιρείας, Κρις Καποσέλα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «ξεπεράσαμε κάποια όρια».
 
Συγκεκριμένα, ο Καποσέλα είπε: «Ξέρουμε ότι θέλουμε οι χρήστες να τρέχουν Windows 10, από άποψη ασφάλειας κλπ, αλλά το να βρούμε τη σωστή ισορροπία όπου δεν ξεπερνάμε κάποια όρια, όπου δεν είμαστε πολύ επιθετικοί, είναι κάτι που προσπαθήσαμε και για μεγάλο μέρος του χρόνου το καταφέραμε. Όμως, υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή όπου το κόκκινο “x”, που σημαίνει τυπικά ακύρωση, δεν σήμαινε ακύρωση. Και μέσα σε λίγες ώρες, με τα συστήματα που έχουμε, ξέραμε ότι είχαμε ξεπεράσει τα όρια και τότε, φυσικά, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να βγάλεις την αναβάθμιση που αλλάζει αυτή τη συμπεριφορά. Και αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ οδυνηρές και μια κακή στιγμή για εμάς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08