search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Μοναδικές εικόνες από την Ήπειρο: Περπατάει πάνω σε παγωμένη λίμνη

29.12.2016 12:59
Ελληνικός προορισμος στο τοπ 20 της Ευρώπης σύμφωνα με το CNN travel - Media

O χιονιάς έχει κάνει την εμφάνισή του σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι εικόνες από πολλές περιοχές της χώρας είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φωτογραφίες από την παγωμένη Δρακόλιμνη, που βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.000 μέτρων!

Σύμφωνα με το epirus-tv, η πτώση της θερμοκρασίας στην Ηπειρο πάγωσε τη γραφική λίμνη και πολλοί αποφάσισαν να ρισκάρουν και να περπατήσουν πάνω σε αυτή. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και εντυπωσιάζουν τους χρήστες των social media που σχολιάζουν την ομορφιά του τοπίου.


Με το όνομα Δρακόλιμνη αναφέρονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως σε βουνά της Ηπείρου. Γνωστότερες δρακόλιμνες είναι η Δρακόλιμνη της Τύμφης, η Δρακόλιμνη του Σμόλικα, η αλπική λίμνη Γκίστοβα του Γράμμου, οι αλπικές λίμνες Φλέγκες στο Μαυροβούνι και η αλπική λίμνη Βερλίγκα στον Λάκμο, κοντά στις πηγές του Αχελώου

Πηγή: epirus-tv-news.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21