search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Το… μοναδικό έθιμο της Πρωτοχρονιάς στη Νότια Αμερική – Δείτε ποιο είναι (Photos)

29.12.2016 17:23
Το… μοναδικό έθιμο της Πρωτοχρονιάς στη Νότια Αμερική - Δείτε ποιο είναι (Photos) - Media
 
Κάθε χώρα έχει ξεχωριστά έθιμα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, στη Λατινική Αμερική υπάρχει ένα έθιμο μοναδικό για το «γύρισμα» του χρόνου.
 
Άνδρες και γυναίκες φορούν εκείνη την ημέρα, δηλαδή, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα, κίτρινα εσώρουχα.
Η παράδοση θέλει τα κίτρινα εσώρουχα να συμβολίζουν την αγάπη, την τύχη και τα χρήματα, ένα καλότυχο νέο έτος. Μάλιστα, στις χώρες της νότιας Αμερικής τα καταστήματα εσωρούχων ξεπουλάν κάθε είδος κίτρινου εσώρουχου, από μπόξερ και σλιπάκια μέχρι καλσόν, κολάν και τάνγκα.
Το κίτρινο χρώμα «αντιπροσωπεύει τις χρυσές ακτίνες της αφθονίας και της ευημερίας», λένε οι πωλητές και, μάλιστα, τονίζουν ότι η παράδοση θέλει τα εσώρουχα αυτά να φοριούνται προς τα πίσω για να εξασφαλίσει ένα νέο έτος γεμάτο πάθος.
Η παράδοση αυτή παρατηρείται σε χώρες όπως η Χιλή, το Μεξικό, ο Ισημερινός και το Περού, ενώ επιτρέπονται και κάποιες… παρεκκλίσεις, όπως το να φορούν οι γλεντοκόποι της Πρωτοχρονιάς κόκκινα εσώρουχα, φαινόμενο που παρατηρείται περισσότερο στην Ουρουγουάη, την Αργεντινή και τη Βραζιλία, ενώ στη Βενεζουέλα, συνηθίζεται να φορούν μόνο καινούργια ρούχα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:56