search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:55
MENU CLOSE

Tα social media κάνουν τους έφηβους… δυστυχισμένους!

29.12.2016 17:49
Τέλος για τους εφήβους κάτω των 16 ετών δημοφιλές social media! - Απαγορεύεται από τον Μάιο - Media
 
Μια ώρα χρήσης των γνωστών εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης την ημέρα αρκεί για να κάνει τους έφηβους δυστυχισμένους.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας τεράστιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εργατικής Οικονομίας ΙΖΑ στη Βρετανία από το 2010 ως το 2014, μόνο μια ώρα κουβεντολόι στα social media την ημέρα, αρκεί για να μειώσει την πιθανότητα ικανοποίησης από τη ζωή κατά 14 εκατοστιαίες μονάδες σε παιδιά ηλικίας 10 ως 15 ετών.
 
Οι ερευνητές αποδίδουν το δραματικό αυτό φαινόμενο στο κυβερνοbullying, αύξηση των κοινωνικών συγκρίσεων και μείωση της πραγματικής διαπροσωπικής επαφής
 
Τονίζουν, δε, ότι ο μόνος τρόπος αναστροφής του φαινομένου είναι οι ενήλικες να εκπαιδεύσουν τα παιδιά σχετικά με τη χρήση των social media και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτά, όπως και τις ωφέλειες τους.
 
Βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης αυτής είναι να μάθουν τα παιδιά να μην «μοιράζονται» υπερβολικά πολλές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή τους στα social media. Παράλληλα, οι ειδικοί καλούν τους γονείς να… αποσπούν τα παιδιά τους από τα smartphones τους έστω και για μικρά χρονικά διαστήματα, δίνοντάς τους κίνητρα για άλλες δραστηριότητες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:54