search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: Να συνηθίσει ο Κ. Μητσοτάκης ότι εκλογές θα γίνουν το 2019

02.01.2017 10:02
Παπαδημούλης: «Να προσφύγουμε στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα, την μόνη διαφορά μας με την Τουρκία» - Media

 

«Είναι παράλογο να ζητά κάποιος μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, για να κλείσει τη β΄αξιολόγηση» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και απέκλεισε νέα μέτρα. Υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει καθώς οι πλειονότητα των δανειστών καταλαβαίνει πως αυτό είναι το συμφέρον όλων.

Ερωτηθείς για τις πιέσεις των δανειστών, ο κ. Παπαδημούλης είπε «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι υπάρχουν δυσκολίες και αυτό διαφάνηκε από τα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους και τα νησιά. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι 77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν ήδη κλείσει και οι διαφορές που παραμένουν ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι αξιόλογες, αλλά μπορούν να γεφυρωθούν.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «τα σενάρια αποσταθεροποίησης δεν έχουν τύχη (…) όσοι θέλουν το σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης δίνουν τα ρέστα τους σε κασσανδρικές προβλέψεις».

«Να συνηθίσει ο Κ. Μητσοτάκης ότι εκλογές θα γίνουν το 2019» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ κάλεσε τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον ενημερώσουν ότι οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή της φθοράς, καθώς δεν έχουν φανεί, στα νοικοκυριά, οι θετικές πλευρές της πολιτικής που ακολουθεί. Ωστόσο, εκτίμησε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και της δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης να δείξει έργο.

   Ο κ. Παπαδημούλης στη σκιά της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη , σημείωσε ότι «το 2017 με την έναρξή του, επιβεβαιώνει ότι διεθνώς θα είναι μια χρόνια αστάθειας στην Ευρώπη με απανωτές εκλογές, στην Τουρκία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά ακόμα και με την εκλογή Τράμπ». Συμπλήρωσε όμως ότι «για την Ελλάδα υπάρχουν όλες τις προϋποθέσεις να είναι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Υπάρχουν πολλά σημάδια επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία». Έθεσε ως προϋπόθεση να ενισχυθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας που είναι η σταθερότητα και η δημοκρατική ομαλότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:47