search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:28
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Καμία ανοχή προς τους κληρικούς που κακοποιούν παιδιά

03.01.2017 07:50
Πάπας Φραγκίσκος: «Θεϊκές απολαύσεις το φαγητό και το σεξ» - Media

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους καθολικούς ιερείς ανά τον κόσμο να επιδείξουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» προς όλους τους κληρικούς που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά. Επίσης ζήτησε συγγνώμη για «αυτό το αμάρτημα που μας βαραίνει όλους».

Σε γράμμα τους προς τους Καθολικούς ιερείς, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει πως «θέλω να ανανεώσουμε την υπόσχεση μας πως δε θα ανεχτούμε τέτοιου είδους περιστατικά ανάμεσα μας».

Από όταν ανέβηκε στο θρόνο της Καθολικής εκκλησίας το 2013, ο  Πάπας Φραγκίσκος έχει πάρει μια σειρά από βήματα με σκοπό να εξαφανίσει το φαινόμενο και να προστατεύσει τα παιδιά.

Όμως οι οργανώσεις υποστήριξης των θυμάτων του καταλογίζουν πως δεν έχει κάνει αρκετά, ειδικότερα αναφορικά με την τιμωρία των παραβατών. Ειδικότερα τον κατηγορούν πως «είναι όλο λόγια καθώς ναι μεν κηρύττει για μηδενική ανοχή αλλά δεν αλλάζει το σύστημα, όπως μόνο αυτός μπορεί, ώστε η μηδενική ανοχή από θεωρία να γίνει πράξη».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15