17/02/2019 07:04:32

Πάπας Φραγκίσκος: Καμία ανοχή προς τους κληρικούς που κακοποιούν παιδιά

Πάπας Φραγκίσκος: Καμία ανοχή προς τους κληρικούς που κακοποιούν παιδιά - Media

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους καθολικούς ιερείς ανά τον κόσμο να επιδείξουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» προς όλους τους κληρικούς που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά. Επίσης ζήτησε συγγνώμη για «αυτό το αμάρτημα που μας βαραίνει όλους».

Σε γράμμα τους προς τους Καθολικούς ιερείς, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει πως «θέλω να ανανεώσουμε την υπόσχεση μας πως δε θα ανεχτούμε τέτοιου είδους περιστατικά ανάμεσα μας».

Από όταν ανέβηκε στο θρόνο της Καθολικής εκκλησίας το 2013, ο  Πάπας Φραγκίσκος έχει πάρει μια σειρά από βήματα με σκοπό να εξαφανίσει το φαινόμενο και να προστατεύσει τα παιδιά.

Όμως οι οργανώσεις υποστήριξης των θυμάτων του καταλογίζουν πως δεν έχει κάνει αρκετά, ειδικότερα αναφορικά με την τιμωρία των παραβατών. Ειδικότερα τον κατηγορούν πως «είναι όλο λόγια καθώς ναι μεν κηρύττει για μηδενική ανοχή αλλά δεν αλλάζει το σύστημα, όπως μόνο αυτός μπορεί, ώστε η μηδενική ανοχή από θεωρία να γίνει πράξη».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.