search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58
MENU CLOSE

Κραυγή αγωνίας του ΙΣΑ για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

03.01.2017 10:50
Θετικός στον κορωνοϊό ο Γιώργος Πατούλης (Photo) - Media

Κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα θα εξαντλήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «επαγγελματική και οικονομική εξόντωση του ιατρικού κόσμου». Όπως σημειώνεται «οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ήδη από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους διαφαίνονται τα δυσμενή αποτελέσματα, καθώς πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους».

Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το νέο σύστημα «καθώς», όπως υποστηρίζει, «προβλέπει τη μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος, καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:58