search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Κάθε ευρώ που πλεονάζει θα δίνεται σε όσους πλήττονται

03.01.2017 12:24
Αχτσιόγλου: Κάθε ευρώ που πλεονάζει θα δίνεται σε όσους πλήττονται - Media

 

Το πλαίσιο που θα κινηθεί το υπουργείο Εργασίας, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Υπογράμμισε πως πραγματοποιούνται ήδη και θα ενταθούν στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την αδήλωτη εργασία ώστε να μην χάνονται πλέον σημαντικοί πόροι από την κοινωνική ασφάλιση.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ανεργία και η καταπολέμησή της είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. «Δεν εφησυχάζουμε με τη μικρή μείωση της αλλά σήμερα καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ΕΦΚΑ είναι η κοινωνική αλληλεγύη που χρειάζεται η χώρα μας τόνισε από τηνν πλευρά του ο υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Ο ΕΦΚΑ θα βρίσκεται παντού από το νέο χρόνο τόνισε ο κ. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ θα γίνεται από οπουδήποτε.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω της ιστοσελίδας του φορέα και μέσω του τετραψήφιου αριθμού 1155, οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν.

Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας. Ο ΕΦΚΑ ανήκει σε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Χρειαζόταν ένας νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικό. Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22