search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Λιτότητα μόνο για… τους άλλους: Ένα «διαστημικό αυγό» κόστους 321 εκατ. ευρώ, το νέο «αρχηγείο» της Ε.Ε. (Photos)

03.01.2017 14:25
Λιτότητα μόνο για... τους άλλους: Ένα «διαστημικό αυγό» κόστους 321 εκατ. ευρώ, το νέο «αρχηγείο» της Ε.Ε. (Photos) - Media
 
Μπορεί η πολιτική της Ε.Ε. να είναι επικεντρωμένη στη μείωση των δαπανών και στη λιτότητα, ωστόσο, η «σφιχτή» οικονομική πολιτική φαίνεται ότι δεν αφορά στους ηγέτες της Ένωσης, οι οποίοι από τούδε θα συνεδριάζουν εντός ενός φουτουριστικού «διαστημικού αυγού», ενός κτιρίου που κόστισε αισίως 321 εκατομμύρια ευρώ!
Το κτίριο «Ευρώπη» το οποίο θα αντικαταστήσει το Justus Lipsius ως το νέο αρχηγείο της Ε.Ε. είναι ένα ωοειδές κτίριο μέσα σε έναν κύβο φτιαγμένο από ανακυκλωμένα παράθυρά. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα τεράστιο δωμάτιο συνεδριάσεων, με πολύχρωμα χαλιά, όπου θα πραγματοποιούνται οι Σύνοδοι Κουρφής της -σε διαρκή κρίση τα τελευταία χρόνια- Ένωσης.
O Βέλγος αρχιτέκτονας Φιλίπ Σαμίν που σχεδίασε το κτίριο έκανε λόγο για διάφορους συμβολισμούς, ωστόσο, για πολύ κόσμο το νέο κτίριο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες αποτελεί άλλο ένα δείγμα της πλήρους αποκοπής της γραφειοκρατίας της Ένωσης και των πολιτικών της ηγετών από τους λαούς της. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι το κτίριο τελεί υπό κατασκευή από το 2004 και ο αρχικός του προϋπολογισμός ήταν 241 εκατ. ευρώ.
 
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι παρατηρητικοί διαπίστωσαν ότι το «διαστημικό αυγό» της Ε.Ε. θυμίζει λίγο το πόστερ της ταινίας τρόμου «Alien», το οποίο απεικόνιζε ένα… διαστημικό αυγό μέσα από το οποίο έβγαινε το τέρας της ταινίας…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51