21/01/2019 19:01:41

Νέες καταγγελίες για τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου - Media

 

Με ένα μικρό σημείωμά της παρεμβαίνει η Εφημερίδα των Συντακτών στο προβλημα με την τεχνητή διόγκωση των πωλήσεων των εφημερίδων, ζητώντας την υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου για το barcode ώστε να αποτυπώνονται καθημερινά οι πραγματικές κυκλοφορίες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από την εταιρεία «Δημοκρατικός Τύπος» του Γιάννη Φιλιππάκη («Δημοκρατία», «Εσπρεσσο», «Εστία», «Κυριακάτικη δημοκρατία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια») που έκανε λόγο για στρέβλωση της αγοράς από την εκτεταμένη και σκόπιμη παραποίηση των πραγματικών αριθμών κυκλοφορίας (τα λεγόμενα «καπέλα» που προσθέτουν στον αριθμό των πωληθέντων φύλλων) τόσο των ημερήσιων όσο και των εβδομαδιαίων εφημερίδων.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει σχετικά με το θέμα των «καπέλων»:..

Αποτελούν κοινό μυστικό τα «καπέλα» που μπαίνουν στις κυκλοφορίες αρκετών εφημερίδων, δηλαδή η τεχνητή διόγκωση του ύψους της κυκλοφορίας τους.
Η διαπλοκή, η οποία παρεμβαίνει στο κύκλωμα της διανομής, «φουσκώνει» τα στοιχεία των κυκλοφοριών κατά το δοκούν, με τα ανάλογα ευνοϊκά αποτελέσματα στη διαφήμιση...
Απορούμε, λοιπόν, εμείς που ζούμε από τις πραγματικές κυκλοφορίες της εφημερίδας μας:

Πότε επιτέλους θα προχωρήσετε στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου για το barcode στις εφημερίδες, που έχετε ψηφίσει από τον περασμένο Μάιο, ώστε να αποτυπώνονται καθημερινά οι πραγματικές κυκλοφορίες;

Σε παρόμοια καταγγελία είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα και η εφημερίδα Καθημερινή.

 

Πηγή: zoornalistas.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.