search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Υπ. Παιδείας: Μετά τις συναντήσεις με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ το σύστημα διορισμών

03.01.2017 16:11
Νομικά κενά στην υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία - Media
 
Το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση δεν έχει ακόμα αποφασιστεί και η σχετική απόφαση θα ληφθεί μετά τις συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τα δ.σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, διευκρίνισε το υπουργείο μετά τις πληροφορίες ότι εντός του 2017 θα πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί δασκάλων και καθηγητών στα δημόσια σχολεία της χώρας.
 
Όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, «οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο».
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν στα έτη 2018 -2020. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συζητηθούν όλες οι πτυχές της απόφασης και μέσα στο τρέχον έτος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις.
 
Ωστόσο, δεδομένων των πολλαπλών αντιρρήσεων που ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν διαχρονικά εκφράσει σχετικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, οπότε το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού σημειωθούν οι θέσεις των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, αν και ακόμα δεν έχει οριστεί ο χρόνος των συναντήσεων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24