search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Υπουργείο Εργασίας: 4,2 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ

03.01.2017 19:03
Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια (PDF) - Media

 

«Στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μεταφέρονται και οι 8.642 εργαζόμενοι από τους εννέα φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με το ενιαίο ταμείο να συμπεριλαμβάνει 4,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ, από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο ΕΦΚΑ αποτελεί το επιστέγασμα της συντονισμένης προσπάθειας των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικήσεων και των εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος της σύστασης του ΕΦΚΑ είναι η καταπολέμηση των παθογενειών του παρελθόντος, όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και οι ανισότητες, με εργαλεία τη θέσπιση ενιαίων, δίκαιων κανόνων για όλους στη βάση των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και την παροχή υπηρεσιών ποιότητας για τους ασφαλισμένους, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού».

Για την ενημέρωση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1555 και η ιστοσελίδα www.efka.gov.gr,  η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες, πληροφορίες και αιτήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38