search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Νέα διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί στο υπουργείο Υποδομών

02.08.2011 12:17
Νέα διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί στο υπουργείο Υποδομών - Media

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υποδομών πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης, οι ιδιοκτήτες ταξί, ως μέτρο πίεσης για μια εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υποδομών πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης, οι ιδιοκτήτες ταξί, ως μέτρο πίεσης για μια εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έξω από τη Βουλή κατά την διάρκεια όπου ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Στη Λαμία οι ιδιοκτήτες απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της εισόδου της πόλης και η αστυνομία ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατέλαβαν το πρωί οι αυτοκινητιστές της Πάτρας ενώ διέθεσαν τα οχήματά τους προκειμένου να μεταφερθούν δωρεάν αρκετοί τουρίστες που έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι. Παράλληλα πορεία προς τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας πραγματοποίησαν και οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου.

Το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται υπό κατάληψη για τέταρτη ημέρα ενώ την Τρίτη απέκλεισαν και τα ταμεία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, αφήνοντας τους τουρίστες να περνάνε χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.  

Μίκρη ισχύος ένταση προκλήθηκε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν ορισμένοι αυτοκινητιστές αναποδογύρισαν και προκάλεσαν φθορές σε ένα ταξί, το οποίο και στη συνέχεια πήρε φωτιά.

Στον Έβρο οι ιδιοκτήτες ταξί μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς από το τελωνείο των Κήπων, ενώ οι ιδιοκτήτες των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας απέκλεισαν για πέντε λεπτά την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Αμφίπολης.

Οι ιδιοκτήτες της Σάμου μπήκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στη Χαλκιδική με 180 οχήματα απέκλεισαν τον κόμβο στα Μουδανιά.

Στη Λάρισα οι αυτοκινητιστές προσπάθησαν να αποκλείσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές όμως δεν τα κατάφεραν καθώς επενέβησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Παράλληλα στο Βόλο μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε όσους βρέθηκαν στο λιμάνι της περιοχής και αργότερα κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο, στη Νέα Αγχίαλο, όπου και προχώρησαν σε αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης του κόσμου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις απαράδεκτες και προειδοποίησε τους αυτοκινητιστές ότι εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές έχουν ήδη πάρει εντολή να αφαιρούν πινακίδες κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο υπουργός απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους περιφερειάρχες της χώρας, ζητώντας την επιβολή διοικητικών κυρώσεων εις βάρος όσων παραβαίνουν το νόμο. Μάλιστα, ζητά από τους περιφερειάρχες, με βάση τις αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες των ταξί, να κινούν κατεπειγόντως τις διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.

Με αφορμή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός που καθημερινά γίνεται μάρτυρας μιας διαρκούς κλιμακούμενης αντιπαράθεσης και υφίσταται τις επιπτώσεις αυτής της διαφωνίας μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και ιδιοκτητών ταξί, απαιτεί να γνωρίζει επακριβώς τους πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους της διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών».

Για «φαινόμενα αυτονομίας υπουργών που, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, ρίχνουν λάδι στη φωτιά» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη βία. Επίσης απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή δήλωσε ότι «θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις. Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση».

Μιλώντας για τη στάση των ιδιοκτητών ταξί ο Χρ. Παπουτσής άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, του ΚΚΕ και τις συνδικαλιστικής ηγεσίας των αυτοκινητιστών τονίζοντας ότι  «εάν είναι κάποιοι συνδικαλιστές ή κάποιες μεμονωμένες δυνάμεις, η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών και των ιδιοκτητών ταξί θα πρέπει να τους απομονώσει. Εάν είναι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες υποκινούν αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους με παρρησία στον ελληνικό λαό. Να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να πουν ότι πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις είμαστε εμείς και κάποιοι άλλοι».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κλεφτοπόλεμος, ο οποίος μπορεί να είναι μία άσκηση πολιτικών και κομματικών επιδιώξεων για κάποιους, αλλά έχει πραγματικό κόστος για το συμφέρον της χώρας μας και το δημόσιο συμφέρον».

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας  συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ότι «οι πιο ακραίες αντιδράσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί προέρχονται από προδομένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08